Okullarda yılbaşı kutlamalarını yasaklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kızı Nihan Elif’in 2024 yılında Londra’da yılbaşını kutladığı öne sürüldü.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bu kez kızı Nihan Elif’in yılbaşı (noel) kutlaması ile gündeme geldi! Nihan Elif Tekin, sosyal medya hesabından Londra’daki yılbaşı kutlamalarından fotoğraflar paylaştı. Tekin’in bu paylaşımları, sosyal medyada tepki çekti. Bazı kullanıcılar, Tekin’in babasının okullarda yılbaşı kutlamalarını yasaklamasına rağmen Londra’da yılbaşını kutlamasını sert bir dille eleştirdi. Tekin ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kendisinin ve ailesinin yılbaşını nasıl kutladığına kimsenin karışamayacağını söyledi.

Yılbaşı Yasakları
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 yılında okullarda yılbaşı kutlamalarının yasaklandığını açıklamıştı. Tekin, yılbaşının Hristiyan bir bayram olduğunu ve Müslüman öğrencilerin haklarının korunması gerektiğini söylemişti.
Tekin’in bu açıklaması, tepkiyle karşılanmıştı. Bazı kullanıcılar, Tekin’in laik bir ülkede yaşayan bir bakan olarak böyle bir açıklama yapmasının yanlış olduğunu savundu.
Nihan Elif Tekin Kimdir?
Nihan Elif Tekin, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in kızıdır. Tekin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim görmektedir. Tekin, sosyal medyada oldukça aktiftir. Instagram hesabında 100 binden fazla takipçisi bulunmaktadır. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)
Eğitim Gündemi
Haber
Sağlık Gündemi