Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Radyoloji Hizmetleri Durdu

UzuN

Özel Üye
Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Radyoloji Hizmetleri Durdu! İzmir’in bir çok hastanesinde yaşanan sorunlar hastaları mağdur ediyor!

PERSONEL YETERSİZLİĞİ​

Bunlardan biri de Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşandı. SES İzmir 2 no’lu Şube Eş Başkanı Başak Edge Gürkan, konu hakkında Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na açıklama bulundu. Hastanenin yoğun hizmet verdiğini ancak personel yetersizliği nedeniyle aksaklıklar yaşandığını anlatan Gürkan, “İzmir de ikinci büyük bölge eğitim ve araştırma hastanesi olan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, resmi verilere göre acil servise başvuran hasta sayısında ilk sıralarda yer almaktadır. Acile yapılan bu yoğun başvurular, doğal olarak radyoloji servisine de çok yüksek oranda yansımaktadır. Ancak bu yoğun hizmeti karşılayacak personel sayısı ne yazık ki yetersizdir. Özellikle Radyoloji ünitesinde personel kısıtlamasına gidilmiş, birçok branşda hizmet veren radyoloji bölümü hizmet veremez duramaz gelmiştir. Zaman zaman sadece iki radyoloji teknikeri ile acil röntgende yüzlerce hastaya hizmet vermek zorunda bırakılmaktadır. Bu durum hem çalışanların sağlığını ciddi şekilde tehdit etmekte, hem de hastaların zamanında ve kaliteli hizmet almasını engellemektedir. Hastalar, tetkiklerini uzun süre beklemek zorunda kalmaktadır; bu da dolaylı olarak tedavi süreçlerini olumsuz etkilemektedir”

basak-edge-gurkan.jpeg

RADYOLOJİ TEKNİKERLERİ DİNLENME KOŞULLARI SON DERECE YETERSİZ​

Gürkan şunları söyledi, “Radyoloji teknikerlerinin dinlenme koşulları da son derece yetersizdir. Yönetmelik gereği çalışanlara verilmesi gereken dinlenme odası sağlık kriterlerini ve yönetmelik koşullarını karşılayamayan bir çekim odası olup bu oda oksijen teması olmayan, hijyen ve konfor açısından uygun olmayan bir ortamdır. Gündüz–gece tüm radyoloji çalışanları ortak şekilde bu odayı kullanmak zorunda bırakılmaktadır. Bu şartlar çalışanların verimini azaltmakta, moral ve motivasyonunu düşürmekte, hatta sağlık açısından risk yaratmaktadır. Acil serviste radyolojik tetkik için ayrıca bir bekleme salonu olmadığından radyolojiye başvuran hastalar bu bekleme sürelerini radyasyonlu gözetimli alanda geçirmekte, bu durum hasta sağlığını riske etmektedir. Geçmiş yıllarda hastane yönetimince başhekimin yaptığı bir sunumda da Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Türkiye’de en yüksek tetkik talebi alan radyoloji servislerinden biri olduğu açıkça belirtilmiştir. Buna rağmen hâlâ gerekli iyileştirmelerin yapılmamış olması büyük bir çelişkidir. Üstelik şuan cihaz arızaları sebebiyle acil radyoloji bir alt katta poliklinikte hizmet vermekte olup kırık vb. sıkıntısı olan hastalar bir alt kata inmek zorunda bırakılmıştır. Cihaz arıza onarım süreçlerinin uzun zaman alması, parça tedarikçinin gecikmesi vb sebeplerle randevu süreleri uzamakta, hastalar mağdur edilmekte, personel de daha fazla angarya çalışmaya mahkum edilmektedir. Bizim talebimiz son derece nettir: Personel sayısının artırılması, nöbet sisteminin yeniden düzenlenmesi, dinlenme koşullarının insani standartlara kavuşturulması ve radyoloji çalışanlarının emeğinin göz ardı edilmemesidir. Bu sorunlar görmezden gelinirse hem çalışanlar hem de hastalar olumsuz etkilenmeye devam edecektir. Cihaz arızaları giderilmeye, hastaların mağdur edildiği koşullar da ne yazık ki idarelerin gündemi daha az personelle nasıl daha fazla hasta baktırmayı zorlamaktır, bir an evvel sorunların çözülerek, radyoloji emekçilerinin sorunlarının giderilmesini yineliyoruz” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

PeriŞaN

Üye
Haber paylaşımı için teşekkürler.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

HarbiMekân - Genel Forumlar - Uğur Ağdaş
İletişim
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan GundemForum.com Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. GundemForum.com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için info@gundemforum.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.