Türk Doktor New York’ta Hayat Kurtardı

UzuN

Özel Üye
Goruntu-15.05.2025-10.12.jpeg

Türk Doktor New York’ta başarıyla gündem oldu. Türkiye’den her gençen gün daha fazla doktor, hemşire ve sağlık profesyonelleri yurt dışına göçüyor!

Koç Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan ve girişimsel kardiyoloji alanında uzmanlaşmış olan Doç. Dr. Erol Gürsoy, New York’un en büyük ve en yüksek işlem kapasitesine sahip sağlık kuruluşlarından Mount Sinai Hastanesi’ne gözlemci olarak davet edildi. Hastanedeki çalışmaları yakından izlemek ve deneyimlerini artırmak isteyen Gürsoy, adres aradığı sırada tesadüfen önünde yere yığılan bir kişiye müdahale ederek onu yaşama döndürdü.

Elindeki Valizlerle Kurtarılan Hayat

Doç. Dr. Erol Gürsoy, İstanbul’dan New York’a uzanan yolculuğunun ardından, elinde valizleriyle kalacağı oteli ararken caddede birinin yere düştüğünü fark etti. Hastanın durumunu kontrol eden Gürsoy, nabız alamadığını ve kişinin nefes almadığını görünce kalp krizi geçirdiğine karar verdi. Ambulans gelene kadar tek başına kalp masajı yapan Gürsoy, hastanın yaşama tutunmasını sağladı.

Şehre Kahramanca Giriş

Doç. Dr. Gürsoy’un kalp masajıyla hayata döndürdüğü kişi, Wall Street’in finansal duayenlerinden biri olan Lee Shulman’dı. Bu olayla şehre adeta bir ‘’ kahraman’’ gibi giren Gürsoy, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Hasta hemen önümde yere düşünce, ilk yardımın en temel kuralı olarak hastayı yana çevirdim ve hava yolunu açtım. Nefes almadığını ve nabzı olmadığını fark edince de hemen kalp masajına başladım. Dakikalarca yalnız başıma kalp masajı yaptım. Ambulans gelmeden saniyeler önce de hastanın kalp ritmi geri döndü, nefes almaya başladı ve bilinci açıldı”

DOC.-DR.-EROL-GURSOY-1-scaled.jpeg

Yüzde 1 lik İhtimalle Geri Kazanılan Yaşam

Olayın ertesi günü hastanede oryantasyona katılan Gürsoy, yatan hastalardan birinin dosyasında “hastaya bir doktorun 5 dakika boyunca kesintisiz kalp masajı yaptığı” notuyla karşılaştı. Bahsedilen doktorun kendisi olduğunu anlayan Gürsoy, olay açığa çıkınca hasta ve yakınları arasında duygusal anlar yaşadı. Kalp krizi geçiren Lee Shulman’ın anjiyografisinde bir damarının yüzde 100, diğer damarının ise yüzde 99 oranında tıkalı olduğu anlaşıldı.

Doç. Dr. Erol Gürsoy Hakkında

Doç. Dr. Erol Gürsoy, 2019 yılından bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde girişimsel kardiyoloji alanında çalışan deneyimli ve başarılı bir hekimdir. Gülhane Askerî Tıp Akademisi’nde kardiyoloji ihtisasını tamamlayan Gürsoy, akademik başarılarının yanı sıra Türk Kalp ve Sağlık Vakfı’ndan Uluslararası Eğitim Bursu da dâhil olmak üzere çeşitli ödüller almıştır. Almanya’daki Kalp ve Diyabet Merkezi NRW’de (Universitätsklinikum der Ruhr Universität Bochum) yapısal kalp müdahaleleri konusunda ileri eğitim alan Gürsoy, 15.000’den fazla tanısal koroner anjiyografi ve 5.000’den fazla girişimsel prosedür gerçekleştirmiştir. Aktif bir akademisyen olan Gürsoy’un, hakemli uluslararası dergilerde yayımlanmış 20’den fazla bilimsel makalesi bulunmaktadır. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

PeriŞaN

Üye
Haber paylaşımı için teşekkürler.

Bu Site, Bilim ve Sağlık Haber Ajansı Üyesidir.

HarbiMekân - Genel Forumlar - Uğur Ağdaş
İletişim
İçerik sağlayıcı "paylaşım" sitelerinden biri olan GundemForum.com Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. GundemForum.com sitesindeki konular yada mesajlar hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için info@gundemforum.com yada iletişim sayfası üzerinden iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 Gün (72 Saat) içerisinde Forum yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.