gundemciadam
Üye
- Katılım
- 8 Şub 2025
- Mesajlar
- 34
- Tepkime puanı
- 0
Köfte ve Patates Fırınlama
Bugün için harika, pratik ve lezzetli bir yemek önerim var: . Hem doyurucu hem de kolayca hazırlayabileceğiniz bir yemek!
Malzemeler:
Köfte İçin:
Bugün için harika, pratik ve lezzetli bir yemek önerim var: . Hem doyurucu hem de kolayca hazırlayabileceğiniz bir yemek!
Malzemeler:
Köfte İçin:
- 500 gr kıyma (tercihen az yağlı)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1/4 su bardağı su
- 3-4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlık:
- Köftelerin Hazırlanması:
- Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu ve baharatları ekleyin.
- Karışıma 1/4 su bardağı suyu da ilave ederek iyice yoğurun.
- Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler oluşturun.
- Patateslerin Hazırlanması:
- Patatesleri soyup halka halka doğrayın.
- Bir kaseye zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve kekik ekleyin. Patatesleri bu karışıma bulayarak iyice karıştırın.
- Fırınlama:
- Fırını 180°C'ye ısıtın.
- Fırın tepsisini yağlı kağıt serin ve köfteleri aralarına çok fazla boşluk bırakmadan dizin.
- Patatesleri de tepsiye yerleştirin.
- Hem köftelerin hem de patateslerin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
- 25-30 dakika kadar fırınlayın, ardından folyosunu çıkarıp 10-15 dakika daha kızarmasını bekleyin.
Servis:
- Fırından çıkardığınız sıcak köfteleri ve patatesleri sıcak servis yapın. Yanında yoğurt veya ayran ile sunabilirsiniz.